un site despre felul in care vad si inteleg eu realitatea

Lumi paralele

Pana de curand, nu as fi considerat acest concept de „lumi paralele” altceva decat o gaselnita a literaturii si cinematografiei science fiction, o minunata posibilitate a universului, inca nedemonstrata stiintific. Michio Kaku afirma in cartea sa „Fizica imposibilului” ca: „De curand, ideea universurilor paralele a devenit unul dintre cele mai controversate subiecte din Fizica”, dar si ca: „…tehnologia noastra este mult prea primitiva ca sa dezvaluie prezenta acestor universuri paralele.”

Si totusi…

De doua zile urmaresc in mass-media evenimentele din tara. In sud, zapada si viscolul au facut prapad. Se pare ca zeci de mii de oameni sunt troieniti, nu mai au rezerve de hrana, apa si medicamente. Mor cu zile. Zeci de trenuri sunt oprite, iar cateva care au circulat au ramas inzapezite, zile intregi, pe te miri unde, pe parcurs. Oare Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta cu ce se ocupa? Oare mai exista? Ma intreb, pentru ca, oamenii cer ajutor disperat televiziunilor afirmand ca autoritatile nu fac nimic ca sa-i ajute.

In acelasi timp, la parlament, a fost votat noul guvern. Apoi, s-au depus juramintele. S-au tinut cuvantari si s-au rostit promisiuni. Li s-a multumit fostilor ministri pentru efortul depus si pentru rezultatele obtinute, iar ministrii noi au fost indemnati sa continue reforma predecesorilor. Apoi primul ministru a umblat din minister in minister, ca sa asiste la instalarea noilor ministrii in locul celorlalti. Oare in ce constau reusitele fostilor? Noi nu avem drumuri ca lumea, darmite autostrazi, somajul este urias, nivelul de trai atat de jos incat poti sa sari cu picioarele pe el, spitalele s-au imputinat, analfabetismul atinge cote pe care le putem considera criminale, etc.

Ambele situatii descrise s-au derulat in paralel, In Romania, fiind ilustrate de mass-media autohtona. Aceasta din urma pare sa fie singura legatura dintre ele, si asta in sensul in care le reda pe amandoua si nu in sensul in care ar putea constata intalnirea dintre ele. Oamenii simpli acuza absenta si indiferenta autoritatilor in fata problemelor cu care se confrunta, iar guvernantii se comporta de parca situatia aceasta de urgenta nu ar exista. Ei bine, in conditiile astea eu ma intreb, daca nu cumva, in cazul in care mai avem ceva specialisti in domeniu, fizicienii nu ar putea emite o teorie cu privire la universurile paralele, uite aici, in Romania. N-are nici o importanta tehnologia  primitiva, nici nu ne trebuie, totul se deruleaza intr-o concretitudine extrem de graitoare, de mult timp si va continua.

Nu e pacat sa scapam aceasta oportunitate de a ne remarca macar pe palierul fizicii mondiale? Eu zic ca da.  Ba o putem face chiar inainte de a obtine rezultate nemiapomenite la Olimpiada de la Londra.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: